
به گزارش دزفوری از روابط عمومی مرکز بهداشت دزفول، مهندس غلامرضا زادمهر، رئیس مرکز بهداشت این شهرستان در جلسه کمیته سوانح و حوادث غرقشدگی با ابراز نگرانی از روند افزایشی حوادث مرتبط با غرقشدگی، بهویژه در بین کودکان و نوجوانان عنوان کرد: متأسفانه در سال جاری، کودکان و نوجوانان بهعنوان آسیبپذیرترین گروه سنی، بیشترین قربانیان حوادث غرقشدگی در دزفول را تشکیل دادهاند که این موضوع، لزوم افزایش اقدامات پیشگیرانه، آگاهیبخشی عمومی و مداخلات بینبخشی را بیش از پیش نمایان میسازد.
این کمیته با حضور رئیس مرکز بهداشت دزفول، مسئول واحد مدیریت کاهش خطر بلایا، مسئول بهداشت محیط و مسئول روابط عمومی مرکز بهداشت این شهرستان به همراه رئیس هیئت نجات غریق، در محل مرکز بهداشت برگزار شد.
در این نشست، ضمن بررسی علل حوادث غرقشدگی و مناطق پرخطر شهرستان، بر اهمیت آموزشهای عمومی و تخصصی در راستای پیشگیری از این حوادث تأکید شد. برگزاری دورههای نجات غریق برای پرسنل و خانوادهها، اجرای طرح همیار ناجی و صدور گواهینامه معتبر آموزشی از جمله مصوبات مهم این جلسه بود.
در این جلسه مقرر شد، نقاط پرخطر شهرستان شناسایی و اقدامات پیشگیرانه نظیر نصب تابلوهای هشدار، ایجاد موانع فیزیکی و پاکسازی مسیرهای آب برای کاهش خطر غرقشدگی با مشارکت نهادهای ذیربط اجرا شود.
شنا در رودخانهها و منابع آبی طبیعی بهدلیل جریان تند، کف نامشخص و لغزندگی حاشیهها، از جمله عوامل مرگآفرین حتی برای بزرگسالان است و باید بهصورت جدی از آن پرهیز شود. همچنین شنا کردن بهتنهایی یا در تاریکی شب، از عوامل افزایش خطر غرقشدگی محسوب میشود.
در بخش دیگری از این نشست، پیشنویس همکاریهای بینبخشی با سازمانهایی نظیر میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، شهرداری و سایر دستگاههای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد در گام بعدی، جلسات مشترک برای همافزایی اقدامات اجرایی برگزار گردد.
مهندس زادمهر در پایان با تأکید بر نقش رسانهها، دستگاههای اجرایی و مشارکت مردمی در کاهش این حوادث، خاطرنشان کرد: نجات جان کودکان و نوجوانان، نیازمند تعهد همگانی و اقدام جمعی در زمینه ارتقای سطح ایمنی محیط و ارتقاء فرهنگ پیشگیری است.