حدود هشت هزار زایمان در سال ۱۴۰۰ به ثبت رسید

- مسئول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول خبر داد: مجموع زایمان های طبیعی و سزارین سال ۱۴۰۰در مجتمع زایمانی حضرت زینب (س)، ۷۹۱۸ مورد به ثبت رسیده است.
به گزارش دزفوری از وبدا ،افسانه ترابی نیا، در گزارش عملکرد سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: ۴۲۰ مادر باردار به بیماری کرونا مبتلا و در بخش اختصاصی بستری شدند. همچنین ۱۵۰۰ مادرباردار پرخطر به مجتمع زایمانی حضرت زینب (س) مراجعه نموده و خدمات درمانی دریافت کردند.
وی افزود: در راستای سیاست های حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۱۴۲ زوج نابارور جهت انجام ادامه درمان، وام قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد اعطاء شده است.
وی در خصوص کمیته های تخصصی گفت: ۱۴ مرتبه کمیته ترویج زایمان طبیعی، ۱۶ مرتبه کمیته بررسی موارد مرگ و میر و موربیدیتی و ۱۲ مورد کمیته توبکتومی (بستن لوله های رحمی) در سطح مسئولین دانشگاه برگزار شده است.
ترابی نیا در خصوص آموزش های عمومی و تخصصی بیان داشت: جهت توانمندسازی کادر مامایی، ۱۷ دوره آموزشی و همچنین ۶ جلسه آموزشی برای برنامه عملیاتی وزرات بهداشت در راستای ارتقای شاخصهای سلامت مادران برگزار شده است. همچنین بیش از ۲ هزار پوستر و بروشور آموزشی در راستای ترویج زایمان طبیعی و صیانت از جمعیت در بیمارستانها و سایر مراکز درمانی توزیع شده است.
مسئول مامایی دانشگاه گفت:به مناسبت روزجهانی ماما با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به ماماهای نمونه و سایر کادر مامایی دانشگاه و همچنین به ۱۵۰ مامایی که در ارائه خدمات به مادران باردار در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه فعال بودند هدایای مادی و معنوی تقدیم گردید.
وی در خصوص بازرسی های میدانی اظهار داشت: سی مرتبه از بخش های بیمارستانی از جمله مجتمع زایمانی حضرت زینب (س) و همچنین بیش از سی بار از مراکز درمانی دولتی و خصوصی اعم از مطب پزشکان، درمانگاه ها و دفاترکار مامایی در سطح شهرستان دزفول بازدیدهای میدانی صورت گرفت و مورد ارزیابی قرار گرفتند.
ترابی نیا در خاتمه یادآور شد: فعالیت های مذکور گوشه ای از تلاشهای شبانه روزی کادر مامایی و کارکنان امور مامایی معاونت درمان می باشد. جا دارد از ماماهای ایثارگری که همدوش با کادر پرستاری، جانانه در پیکار با بیماری کرونا شرکت داشتند قدردانی کرد.