خواهرخواندگی زابل و دزفول زادگاه و بارگاه یعقوب لیث درحال پیگیری است
محمدرضا عصاری روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: شخصیتهای برجستهای چون یعقوب لیث صفاری باید به درستی در جامعه معرفی شوند به همین منظور با رایزنی با مسوولان فرهنگی زابل، پیشنهاد خواهرخواندگی این شهر و دزفول داده شده و مورد استقبال قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه پیگیری برای برگزاری کنگره از زادگاه تا بارگاه یعقوب لیث صفاری در حال انجام است، ادامه داد: دانشگاههای زابل و جندی شاپور دزفول و استانداران خوزستان و سیستان و بلوچستان از برگزاری این کنگره استقبال کردهاند.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: مقدمات کنگره از زادگاه تا بارگاه یعقوب لیث صفاری انجام شده است و منتظر رای نهایی کمیته فرهنگ و تمدن هستیم.
آرامگاه یعقوب لیث صفاری در شهر جندی شاپور در ۱۰ کیلومتری دزفول به شوشتر قرار دارد. این آرامگاه اثری برجا مانده از دوره تیموریان است که در هشتم دیماه ۱۳۷۸ با شماره ۲۵۵۰ در ردیف آثار ملی قرار گرفت.
عصاری در ادامه با بیان اینکه شهرستان دزفول با داشتن ظرفیتهای بالای باستانی و فرهنگی، ظرفیت جذب گردشگر فرهنگی را دارد، گفت: وجود دانشگاه باستانی جندی شاپور، پل ساسانی، آسیابهای آبی، چغامیش، چغابنوت و دیگر نقاط باستانی با ارزش میتواند دزفول را به هدف گردشگران فرهنگی تبدیل کند.
وی افزود: برای توسعه گردشگری در منطقه، نشستهایی با اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول برگزار و تلاش میشود بستر جذب گردشگر فرهنگی در منطقه فراهم شود.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول بیان کرد: دانشگاه نباید به صورت جزیرهای عمل کند بلکه مردم باید برای رفع دغدغههای خود از بستر فکری، عقلی و توانمندی دانشگاه استفاده کنند.
وی بر ضرورت پوست اندازی دانشگاهها تاکید کرد و افزود: دانشگاه باید از تفکر آموزش محوری خارج و پاسخگوی دغدغه محیط پیرامون باشد.
مهارت آموزی، محور برنامه راهبردی دانشگاه جندی شاپور دزفول
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول مهارت آموزی را محور برنامه راهبردی این دانشگاه دانست و گفت: پیشنهاد شده بخشی از دوره آموزشی به مهارت آموزی دانشجویان اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه محور مهارت آموزی در برنامه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۵ دانشگاه جندی شاپور تدوین شده است، افزود: دانشجو باید در مقطعی از تحصیل به بازار کار و صنعت بپردازد تا پس از کسب مهارتهای لازم مسیر تکمیل آموزش خود را طی کند.
عصاری بیان کرد: دانش آموختگان باید همراه با مدرک تحصیلی یک مهارت نیز در دانشگاه کسب کنند که در این خصوص تامین نیازهای منطقه و کشور مدنظر است و براساس آن برنامهریزی میشود.
وی افزود: افزایش اعضای هیات علمی، مهارت آموزی در سطح کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و جهتدار کردن فعالیتها با نیاز منطقه و کشور محور برنامهریزیهای دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول میباشند.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول بیان کرد: باید ظرفیتهای بالقوه منطقه شناسایی و بارور شوند که برای رسیدن به این هدف، علاوه بر اعضای هیات علمی باید از خبرگان صنعت نیز استفاده شود.
عصاری در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص زمینهای این دانشگاه جنب شهر صفیآباد نیز گفت: کشت زمینهای متعلق به این دانشگاه و برخواستن خاک موجب آزار شهروندان صفیآباد شده که در نظر داریم با درختکاری کارشناسی حاشیه این زمینها مشکل را برطرف کنیم.