درصد سالمندی جمعیت در دزفول به ۱۰/۲ رسید

- رئیس مرکز بهداشت دزفول ابراز نگرانی کرد؛ سالمندی جمعیت در شهرستان طی ۵ سال گذشته با افزایش ۲/۱ درصدی، در سال جاری به ۱۰/۲ درصد رسیده است.
به گزارش دزفوری، دکتر شفیعی نیا گفت؛ در سالیان اخیر با پیشرفتهای علم پزشکی و رشد جوامع در ابعاد اقتصادی و اجتماعی، گسترش مراقبتهای بهداشتی اولیه، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریها، رشد فناوری، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر، تعداد سالمندان در جهان و ایران رو به افزایش نهاده و همه کشورها در حال تغییر سیاست های جمعیتی برای پیشگیری از سالمند شدن جمعیت هستند.
شفیعی نیا افزود؛ سالمند شدن به واقع یک پدیده مثبت و یک موفقیت برای فرد تلقی می شود اما زمانی که تعداد سالمندان از ۱۰ درصد جمعیت بیشتر شود، جامعه با پدیده سالمندی و پیامد های آن همچون کاهش نیروی کار و جمعیت فعال، پیامدهای منفی اقتصادی مانند کاهش تولید ناخالص داخلی و افزایش بار بیماری ها و هزینه های درمانی .. مواجهه خواهند شد.
وی بیان کرد؛ اجرای دقیق سیاست های جوانی جمعیت و تکالیف قانونی توسط دستگاه ها، حمایت از خانواده ها، تسهیل ازدواج جوانان، عدم تاخیر در اقدام به فرزند آوری، عدم فاصله زیاد بین تولد فرزندان، پیروی از تعالیم دینی و عدم تاثیر پذیری از فرهنگ های بیگانه .. از جمله عوامل موثر در جوانی جمعیت و پیشگیری از سالمند شدن جمعیت است.
رئیس مرکز بهداشت دزفول در خاتمه گفت؛ طبق استاندارد های علمی نرخ جانشینی جمعیت ۱/۲ است که این شاخص در دزفول ۱/۷۴ است.
از این رو ضروری است همه دستگاه های متولی تکالیف قانونی خود را در قالب سیاست های جمعیتی انجام دهند.