دو شرکت فناور دانشگاه آزاد دزفول به بهرهبرداری رسیدند
- ۲ شرکت فناور دانشگاه آزاد اسلامی دزفول در آیینی با حضور رئیس شورای شهر، فرماندار و رئیس این دانشگاه به مناسبت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی به بهرهبرداری رسیدند.
به گزارش دزفوری از انا در آیینی با حضور رئیس شورای شهر دزفول، فرماندار شهرستان دزفول، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و رئیس اداره صنعت معدن و تجارت در پردیس آموزشی و پژوهشی حاج احمد سوداگر دانشگاه از دو شرکت فناور دانشگاه آزاد اسلامی دزفول که زیر نظر مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان دزفول به رشد و بلوغ رسیدند و محصول آنها تجاری شد به مناسبت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی به بهره داری رسیدند.
سید محمدمهدی صافی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در این آیین گفت: شرکت فناور پژوهان مدرن فرتاک یک ماده صنعتی به نام Release یا رهاساز مورد استفاده در صنایع تیشو و شرکت سیمین رخ آسوی روناش، صابونهای گیاهی تولید میکنند.
صافی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دزفول حلقههای لازم برای رسیدن به یک محصول فناوری و تولید و عرضه آن به جامعه را تکمیل میکند، افزود: هرگاه به نیاز جامعه و صنعت پی بردیم آنها را به مراکز تحقیقات دانشگاه منتقل میکنیم تا بعد از تحقیقات لازم و تولید آزمایشی، دورههای آموزشی نظیر بازاریابی، تولید و تجاریسازی محصول برای شرکتهای فناور زیر نظر مرکز رشد برگزار میکنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با بیان اینکه محصول نهایی با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی و زیر نظر شورای اقتصاد دانشبنیان این دانشگاه تولید میشود، افزود: تلاش ما حمایت از جوانانی است که در مسیر فناوری حرکت میکنند تا به سمت تجاریسازی و درآمدزایی سوق داده شوند.
مهدی هودگر مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دزفول نیز در این آیین با اشاره به حمایت این مرکز از این طرحهای دانشبنیان اظهار کرد: تحقیق و پژوهش در زمینه تولید ماده صنعتی رهاساز مورد استفاده در تولید دستمالکاغذی توسط جمعی از اعضای هیئتعلمی دانشگاه آزاد دزفول انجام شده است.
وی بهرهبرداری از طرح تولید صابون سرد را دیگر طرح این مرکز عنوان کرد و افزود: صابونهای قدیمی که پدران ما از آنها استفاده میکردند با همین تکنیک تولید میشدند البته محصول این شرکت دانشبنیان بهصورت بهداشتی و فرآیند مبتنی بر دانش تولید میشود.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان دزفول با اشاره به فعالیت بیش از ۳۰ تیم فناور در این مرکز گفت: این مرکز یک دهه است که فعالیت خود را آغاز کرده و با فراز و نشیبهای مختلفی مواجه بوده و طی سه سال اخیر، جهش خوبی در این حوزه داشته است.
وی افزود: طرح تولید دستگاه نوار مغز برای نخستین بار در سطح کشور بومیسازی شده و دستگاه آنها تقریباً نهایی شده و بهزودی رونمایی میشود.
هودگر بیان کرد: اپلیکیشنهای مختلف خدماتی و تکنولوژی تحت پوشش مرکز رشد حمایت میشوند و امیدواریم بهزودی شاهد شکوفایی و راهاندازی تجاری آنها باشیم.
وی افزود: مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان دزفول آمادگی کاملی برای حمایت از صاحبان ایده دارد.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان دزفول بیان کرد: بازی بومی کلمجور نیز با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان دزفول پنجشنبه هفته گذشته رونمایی شد و اکنون در نرمافزار بازار قابل دانلود است.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و یکی از اعضای شرکت فناور پژوهان مدرن فرتاک نیز در خصوص طرح تولید ماده صنعتی رهاساز مورد استفاده در تیشوسازی یا تولید دستمالکاغذی گفت: این شرکت از حدود ۲ سال پیش در زمینه تولید مواد اولیهای که در کشور وجود نداشت شروع به فعالیت کرد.
علی حیدری مقدم با بیان اینکه اکنون در حال تولید ماده رهاساز مورد استفاده در صنایع تیشوسازی یا دستمالکاغذی هستیم، ادامه داد: شرکتهای تولید دستمالکاغذی از حدود ۴۰ سال قبل در کشور آغاز به کار کردهاند ولی تقریباً تمام مواد اولیه آنها از خارج از کشور وارد شده است.
وی افزود: در بازدید از شرکت حریر متوجه شدیم که این قبیل شرکتها چهار ماده استراتژیک دارند که اگر نباشند تولید کارخانه تعطیل میشود در نتیجه تولید ماده صنعتی رهاساز را بهصورت صنعتی آغاز کردیم.
این عضو شرکت فناور پژوهان مدرن فرتاک بیان کرد: در حال حاضر توانایی تولید روزانه ۲ تن مواد صنعتی رهاساز را در شرکت داریم که تقریباً برابر با تأمین نیاز کل کشور است.
وی افزود: این ماده عملیات چسبیدن خمیرکاغذ، اصلاح و جداسازی آن را در سهدهم ثانیه انجام میدهد که توانستیم این کار را از حالت آزمایشگاهی خارج و آن را به وضعیت فعلی برسانیم.
حیدری مقدم با بیان اینکه در حال حاضر سفارش چهارتن ماده رهاساز را داریم که باید بارگیری شوند، گفت: تولید ماده صنعتی وت نیز در برنامه است؛ حجم مصرفی این ماده در سطح کشور چهار برابر رهاساز است و در تولید دستمالکاغذی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: تعدادی از اعضای هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی دزفول با همدیگر اعتبار مورد نیاز این طرح را تأمین کردند و در حال حاضر تجاری شده است.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با اظهار امیدواری برای تأمین نیاز کشور اظهار کرد: تلاش ما این است که تولید ماده صنعتی رهاساز بهصورت مکانیزه انجام شود.
رضا فرشیدی از اعضای شرکت فناور پژوهان مدرن فرتاک گفت: همزمان با مطرح شدن اقتصاد مقاومتی از ۲ سال قبل، برآورد نیازهای صنایع اطراف بهویژه شمال خوزستان را آغاز کردیم که تعدادی از آنها خواستار بومیسازی برخی محصولات مصرفی کاملاً وارداتی بودند.
وی افزود: تیمی متشکل از اعضای هیئتعلمی و دانشجویان نخبه با تمرکز روی این موضوع موفق به تولید سه ماده صنعتی شدند که امروز ماده صنعتی رهاساز را به تولید انبوه رساندیم و نیاز برخی شرکتها را تأمین کردیم.
فرشیدی بیان کرد: امیدواریم با حمایت بیشتر مسئولان تمام نیاز کشور به ماده صنعتی رهاساز را تأمین کنیم چراکه ارزآوری خوبی برای کشور دارد.
وی افزود: اگر صنایع به مجموعههای علمی و شرکتهای دانشبنیان اعتماد کنند میتوان بسیاری از مشکلات آنها را برطرف کرد.
فاطمه نادری مدیرعامل شرکت سیمین رخ آسوی روناش در خصوص تولید صابون به روش سرد مستقر در پردیس آموزشی پژوهشی شهید دکتر احمد سوداگر دانشگاه آزاد اسلامی دزفول گفت: صابون در روش تولید ما هیچ گونه حرارتی نمیبیند و تمام خواص روغنها و گیاهان حفظ میماند.
وی با بیان اینکه هشت نوع صابون در شرکت خود تولید میکنیم، افزود: میتوانیم با تحقیق بیشتر درخصوص گیاهان، صابونهای بیشتری تولید کنیم.
نادری بیان کرد: صابونهای تولیدی ما علاوه بر خاصیت شویندگی، برای پوست بسیار مفید هستند برای مثال ما صابون برای رفع جوش، لک، منافذ و لیفت و محکم کننده پوست تولید کردهایم.
وی با قدردانی از حمایتهای مرکز رشد واحدهای فناور دزفول افزود: این طرح جزو طرحهای دانشجویی بوده و از ایدههای اساتید دانشگاهی استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت سیمین رخ آسوی روناش با بیان اینکه در رشته شیمی فارغ التحصیل شده است، گفت: در حال حاضر صابونهای تولیدی را به سختی به فروش می رسانیم که امیدواریم با صدور مجوز، فروش بهتری داشته باشیم.